طرز تهیه کیک یزدی: این شیرینی سنتی را حرفه‌ای بپزید!

طرز تهیه کیک یزدی بسیار ساده بوده و این نوع شیرینی طرفداران زیادی هم دارد. نام دیگر کیک یزدی کیک فنجانی می‌باشد. محبوبیت این شیرینیِ خوش طعم، با وجود اینکه تعداد زیادی کیک و شیرینی به بازار آمد؛ کم نشد. ترکیب کیک یزدی به همراه چای یک ترکیب بسیار خوشمزه و لذت بخش است. شیرینی یزدی در بسیاری از مناسبت‌های مذهبی و یا حتی برای نذری‌ها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. با مجله آشپزی آلس پایس همراه باشید تا طرز تهیه کیک یزدی را آموزش ببینید.

مواد لازم

آرد سفید ۲/۵ پیمانه
جوش شیرین نصف قاشق چای خوری
بیکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
تخم مرغ ۳ عدد
شیر ۱ پیمانه
روغن ۳/۴ پیمانه
ماست ۳/۴ پیمانه
طعم وانیل پودری آلس پایس ۲ قاشق چای خوری

مقدار مواد گفته شده قابل تهیه برای ۱۵ نفر می‌باشد.

دستور پخت کیک یزدی

همانطور که کیک یزدی شیرینی سنتی ایران محسوب می‌شود؛ همین کیک در بسیاری از کشورهای خارجی به نام مافین شناخته می‌شود.

مرحله اول

داخل یک کاسه، آرد را به همراه جوش شیرین و بیکینگ پودر مخلوط کرده و کنار بگذارید. سپس تخم مرغ و شکر را به مقدار گفته شده در ظرف همزن ریخته و خوب هم بزنید.

مرحله دوم

در مرحله بعد از تهیه کیک یزدی، طعم وانیل پودری را نیز داخل همزن اضافه کرده و مجدد مقداری هم بزنید. سپس نوبت اضافه کردن روغن به مایه کیک است؛ پس از آن دوباره هم بزنید تا مخلوط یکدست شود.

مرحله سوم

ماست را به ترکیب اضافه کرده و همزن را روشن کنید و مقداری هم بزنید. پس از آن آرد را به آرامی و در سه مرحله به مایه داخل همزن افزوده و آن را به خوبی هم بزنید.

مرحله چهارم

در آخرین مرحله از طرز تهیه کیک یزدی، قالبی متناسب برای پخت کیک یزدی را انتخاب کنید. کف و دیواره‌های آن را با روغن چرب کرده و یا در آن قالب‌های کاغذی قرار دهید. در هر قالب به اندازه ۱ قاشق غذاخوری از مایه کیک یزدی را اضافه نمایید. مقداری کنجد نیز بر روی آن‌ها ریخته و  سپس قالب را به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید.

کیک یزدی خوشمزه حاضر شد. آن را با یک چای تازه دم سرو کنید و در صورت دلخواه بر روی کیک‌ها مقداری سس شکلات بیفزایید.

فوت و فن تهیه و پخت کیک یزدی خانگی

  • برای تهیه کیک یزدی می‌توانید علاوه بر مواد گفته شده، پودر هل، گلاب، پودر کاکائو، کشمش، زعفران، گردو خرد شده و نیز مقداری عسل بیفزایید.
  • همه مواد را یک ساعت پیش از پخت کیک از یخچال خارج کرده تا با محیط هم دما شوند.
  • هنگام پر کردن قالب‌ها دقت کنید که آن‌ها را سر خالی پر کنید. تا برای پف کردن فضای کافی داشته باشند.
  • یکی از مواردی که سبب می‌شود کیک یزدی سفت شود و یا به اندازه کافی پف نکند، رعایت نکردن مقدار گفته شده از هر مواد اولیه می‌باشد.
  • توجه کنید که در هنگام هم زدن، به اندازه و تا جایی که مواد یکدست شود هم بزنید.
  • علاوه بر موارد گفته شده برای پخت کیک یزدی ترتیب افزودن مواد نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
  • از قالب متناسب استفاده کنید. نه خیلی بزرگ باشد و نه خیلی کوچک.
  • مدت زمان بین تهیه مایه کیک و پخت آن نباید خیلی زیاد شود و بهتر است بلافاصله داخل قالب ریخته و در فر بگذارید. در غیر این صورت باعث نیم پز ماندن وسط کیک خواهد شد.
  • برای اینکه بفهمید کیک شما به خوبی مغز پخت شده است یا خیر؛ خلال دندان را داخل کیک ببرید. اگر خلال دندان خشک بود به این معناست که کیک یزدی به خوبی پخته است. ولی اگر مقداری از مایه کیک به خلال دندان چسبید، همچنان نیاز به پخت دارد.
  • در حین پخت کیک از زیاد باز و بسته کردن در فر خودداری کنید.
  • حتما ۲۰ دقیقه قبل از قرار دادن قالب داخل فر، آن را روشن کنید تا محیط به خوبی گرم شده و آماده پخت کیک گردد.

برای مشاهده انواع دستور پخت غذا به اینستاگرام آلس پایس سر بزنید!

5/5 (1 نظر)
0
در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!
ارسال دیدگاه
موضوعات مرتبط : طرز تهیه کیک طعم طبیعی

دیدگاه شما

تماس با واحد فروش