کلوچه سیب زمینی تند و خوشمزه با چاشنی بندری آلس پایس
پتات چاپ (potato chops) یا کلوچه سیب زمینی شکم پر در اصل یک غذای هندی است که معمولا هندیها آن را در جشنها و مراسم عروسی تهیه و سرو میکنند. کلوچه سیب زمینی شکم پر با مرغ را میتوانید به عنوان یک وعده غذایی کامل یا به همراه یک غذای اصلی سرو کنید. علاوه بر اینها، پتات چاپ یک «غذای فانتزی با سیب زمینی» محسوب میشود. با آموزش گام به گام طرز تهیه پتات چاپ شکم پر با مرغ همراه با عکس و فیلم، خودتان را برای مهمانی بعدی آماده کنید.
درباره «پتات چاپ» بیشتر بدانیم ؟
طبق بررسیهای به عمل آمده توسط تیم تحریریه آلس پایس، در واژگان زبان انگلیسی واژهای به صورت پتات چاپ (petat-chop) وجود خارجی ندارد. با توجه به اینکه جزء اصلی این غذا از سیب زمینی تشکیل میشود، حدس به یقین واژه ی petat همان واژه potato میباشد که به مرور و در اثر اشتباه در خوانش به شکل petat در آمده و رواج یافته است. بررسیهای دقیق تیم تحریریه آلس پایس بر ادعای فوق صحه گذاشت و این تیم در بررسیهای خود به دستورالعمل غذایی با عنوان potato chops رسید که دقیقا معادل واژه فارسی «کلوچه سیب زمینی» میباشد.
مواد لازم کلوچه سیب زمینی برای ۳ نفر:
- سیب زمینی : ۳ عدد
- تخم مرغ : ۱ عدد
- پودر سوخاری : به میزان لازم
- روغن : به میزان لازم
- پیاز : ۱ عدد
- سینه مرغ : ۱ عدد
- قارچ : ۳ عدد
- فلفل دلمه ای : به میزان دلخواه
- چاشنی آلس پایس (طعم دلخواه، ترجیحا بندری) : ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری به ازای هر کیلوگرم گوشت مرغ
طرز تهیه کلوچه سیب زمینی : ساده و سریع
۱- آماده کردن مواد کاور کلوچه
قبل از هر چیز ابتدا باید سیب زمینیها را بپزید. توصیه میکنیم که حتی المقدور از سیب زمینی های هم اندازه استفاده کنید تا همه به طور یکسان و همزمان پخته شوند. برای پختن سیب زمینیها، میتوانید آن ها را حدود ۲۰ دقیقه در آب بپزید یا اینکه آن ها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در مایکرویو قرار دهید تا ضمن صرفه جویی در زمان آب شان هم خوب گرفته شود. اگر سیب زمینیها را آب پز کنید کمی آب به درون آن ها نفوذ خواهد کرد، که ممکن است حین سرخ کردن کلوچه سیب زمینی در روغن مشکل ایجاد کند. اما با روشی که در ادامه خواهیم گفت این مشکل برطرف خواهد شد. برای اینکه بفهمید سیب زمینیها کاملا پخته شده یا خیر، میتوانید با فرو کردن یک چاقو یا چنگال در سیب زمینی به این موضوع پی ببرید.
پوست سیب زمینیهای پخته شده را جدا کرده و آنها را با «رنده» یا «پوره کن سیب زمینی» ریز کنید. سپس تخم مرغ و پودر سوخاری را اضافه کنید و با پوره سیب زمینی خوب مخلوط کنید.
۲- زحمت مزه دار کردن کلوچه سیب زمینی را بر عهده چاشنی آلس پایس بگذارید!
برای طعم دار کردن مواد کاور به جای استفاده از ادویههایی مثل نمک، فلفل، و… فقط کافیست یک قاشق غذا خوری چاشنی بندری آلس پایس به مواد کاور کلوچه اضافه کنید. مجددا مواد را خوب مخلوط کنید و با دست ورز بدهید. مواد طعم دار شده را بعد از ورز دادن در یخچال قرار دهید تا اصطلاحا استراحت کند. رعایت نکات گفته شده به شما در تهیه خمیر منسجم برای کاور کلوچه سیب زمینی کمک خواهد کرد.
نکته: در تهیه کلوچه سیب زمینی لازم نیست حتما از چاشنی بندری آلس پایس استفاده کنید. شما میتوانید هر کدام از چاشنیهای آلس پایس که باب میل تان است را استفاده نمائید.
۳- آماده کردن مواد میانی
یک عدد پیاز را با رنده درشت ریز کنید. پیاز رنده شده را با کمی روغن در تابه تفت دهید. سپس یک عدد سینه مرغ چرخ شده را به ماهیتابه اضافه کنید. برای خوشمزهتر شدن پتات چاپ یا کلوچه سیب زمینی میتوانید از فیله مرغ استفاده کنید. چند دقیقهای گوشت چرخ شده را با پیاز تفت دهید.
همانطور که در بالا هم گفتیم، برای مزه دار کردن گوشت مرغ به جای استفاده از نمک، فلفل، زردچوبه، و گوجه فرنگی له شده میتوانید از چاشنی بندری آلس پایس استفاده کنید. یک الی دو قاشق غذا خوری چاشنی بندری آلس پایس را به مایه ی پتات چاپ اضافه کنید. از جمله مزایای این چاشنیها میتوان به صرفه جویی در وقت و هزینه، خوشمزهتر شدن غذا و ترد شدن گوشت مرغ اشاره کرد.
برای اینکه مواد میانی کلوچه لذیذتر شود، ۳ عدد قارچ خرد شده به همراه فلفل دلمه ای که به صورت نگینی ریز شده را به آن اضافه کنید. چند دقیقه مواد را در ماهیتابه خوب تفت بدهید. بعد از تفت دادن اجاق را خاموش کنید و اجازه دهید تا مواد میانی خنک شود.
۴- آماده کردن کلوچه های پتات چاپ
مقداری از خمیر را برداشته و در دست خود پهن کنید. سپس ۱ الی ۲ قاشق کوچک از مایه ای را که قبلا آماده کرده اید داخل آن قرار دهید. مانند تصویر زیر خمیر را به دور مواد میانی جمع کنید. سعی کنید لبههای خمیر را به هم بچسبانید تا مثل یک توپ کوچک در بیاید. دقت کنید که اطراف مواد میانی کاملا با خمیر احاطه شده باشد تا هنگام سرخ کردن بیرون نریزد. بقیه کلوچهها را به همین روش آماده کنید.
هنگام درست کردن کلوچهها، دست خود را با روغن چرب کنید تا خمیر به دست شما نچسبد و راحت بتوانید کلوچهها را آماده کنید.
۵- سرخ کردن کلوچه ها
ابتدا به مقدار کافی روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود. سپس کلوچههای از قبل آماده شده را به آرامی در ماهیتابه قرار داده و سرخ کنید. هر وقت کلوچه سیب زمینی یا پتات چاپ به رنگ طلایی در آمد یعنی کلوچه سیب زمینی شما آماده است.
چه کار کنیم که کلوچه سیب زمینی هنگام سرخ کردن ضمن وا نرفتن، ترد هم باشد؟
- از دلایل اصلی وا رفتن کلوچه سیب زمینی هنگام سرخ شدن میتواند کم بودن مقدار تخم مرغ نسبت به مقدار خمیر سیب زمینی باشد. لذا اگر کلوچه سیب زمینی شما هنگام سرخ شدن تکه تکه شده و باز میشود بایستی به آن کمی سفیده تخم مرغ اضافه کنید.
- مواد کاور کلوچه را حتما حسابی با دست ورز دهید و بعد از آن به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. اینکار باعث میشود سیب زمینی؛ تخم مرغ و سایر مواد را به خودش جذب کند و منسجم شود.
- از دیگر علت های وا رفتن پتات چاپ آبکی بودن خمیر سیب زمینی است. برای رفع این مشکل یا سیب زمینیها را در مایکرویو کباب کنید یا اگر آب پز میکنید به آن پودر سوخاری اضافه کنید تا رطوبت آن گرفته شود. علاوه براین پودر سوخاری به ترد شدن پتات چاپها بعد از سرخ شدن نیز کمک میکند.
کلوچه سیب زمینی را معمولا در مهمانیها و در کنار سایر غذاها سرو میکنند. علاوه بر این پتات چاپ گزینه مناسبی برای جذب کودکان بد غذا نیز هست. اگر عاشق غذاهای تند هستید حتما مواد آن را با چاشنی بندری آلس پایس طعم دار کنید. پیشنهاد میشود کلوچه سیب زمینی را گرم میل کنید.
این مطلب را هم حتما بخوانید:
جوجه کباب برگی و طرز تهیه جوجه کباب رستورانی آلس پایس را نادیده نگیرید
آموزشهای آشپزی آلس پایس را میتوانید علاوه بر بلاگ آلس پایس در کانال آپارات آلس پایس و صفحه اینستاگرام آلس پایس دنبال کنید.
پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید
-
واقعا رسپی و اسم جالبی داشت، رسپی هاتون حرف نداره
-
سپاس از نگاه زیباتون
-
دوست دارم همیشه از این غذا ها درست کنم با چاشنی تند:)
-
حتما تهیه کنید خوشحال میشویم که تجربه تون را از تهیه این غذا با چاشنی بندری برای ما ارسال کنید
-
مطلب عالی بود.
-
سپاس از دیدگاهتون
-
از اونجایی که من عاشق غذاهای تندم با چاشنی بندری پتات چاپ را درست کردم و عالی شد
-
رضایت شما افتخار ماست .اگر عاشق طعم تند هستید چاشنی بلوچی و دزفولی را هم تست کنید
-
بسیارعااالی?ممنون از اطلاعات دقیق و رسپی های خوبتون?
-
سپاس از اظهار لطف شما. اگر پتات چاپ را با چاشنی بندری تهیه کردید تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.