طرز تهیه سمبوسه بوشهری غذای تند و آتشین + فیلم آموزشی
غذای تند طرفداران زیادی دارد و همواره افراد بر سر خوردن غذاهای تند با یکدیگر رقابت میکنند! سمبوسه نیز یکی از غذاهای بسیار تند و متعلق به منطقه جنوب کشور میباشد. سمبوسه غذایی است که در آن مخلفاتی مانند سبزیجات، سیب زمینی، گوشت و… با هم ترکیب شده و غذایی بسیار عالی برای شام و ناهار و یا انواع میان وعده خواهید داشت. لازم به ذکر است نام اصلی این غذا سنبوسه بوده ولی در بین افراد نام سمبوسه رایج شده است. در ادامه با مجله آشپزی آلس پایس همراه باشید تا طرز تهیه سمبوسه، این غذای تند و خوشمزه را آموزش ببینید.
مواد مورد نیاز برای تهیه سمبوسه
سینه مرغ | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
روغن | به مقدار لازم |
سیب زمینی | ۳ عدد |
گشنیز خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
جعفری خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
خمیر یوفکا | به تعداد لازم |
چاشنی جوجه کباب بوشهری | ۲ قاشق غذاخوری |
مقدار مواد مورد استفاده که در زیر نام بردهایم قابل تهیه برای ۲ الی ۳ نفر میباشد.
طرز تهیه سمبوسه بوشهری
در واقع این غذای خوشمزه به طور معمول با ادویه و چاشنیهای بسیار تند تهیه میشود. اما تعیین میزان تندی غذا به ذائقه خودتان بستگی دارد.
مرحله اول
در طرز تهیه سمبوسه جنوبی و خوشمزه ابتدا به مقدار لازم روغن داخل تابه ریخته و پس از اینکه مقداری داغ شد، پیاز رنده و یا خرد شده را به تابه بیافزایید. سینه مرغ را از قبل آبپز کرده و آن را ریش ریش کنید. پس از اینکه پیاز رنگ طلایی به خود گرفت، مرغ را به تابه بیافزایید.
مرحله دوم
پس از افزودن مرغ به تابه، به اندازه دو قاشق غذاخوری از چاشنی بسیار تند بوشهری به مرغ اضافه کنید. در غیر این صورت میتوان از انواع ادویهجات تند به منظور مزهدار کردن گوشت مرغ استفاده نمایید. پس از آن مرغ را مدتی تفت دهید تا به خوبی طعم بگیرد. با استفاده از چاشنیهای آلس پایس دیگر نیازی به هیچ ادویه و یا طعم دهنده نخواهید داشت. چاشنی بوشهری طعمی تند و اسپایسی داشته و از مواد صددرصد طبیعی تهیه و طراحی شده است.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه سمبوسه بگذارید سیب زمینیها در آب بپزد. پس از اینکه پوست آنها را گرفتید با گوشت کوب به طور کامل له کرده و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. سپس گوشتی را که داخل تابه ریخته و طعم دار کردهاید به سیب زمینی اضافه کنید و پس از آن نوبت افزودن گشنیز و جعفری به مقدار گفته شده است.
مرحله چهارم
مواد آماده شده را به شکل مثلثی، لقمهای و یا هر شکل دلخواه خود داخل خمیر یوفکا بپیچید و در نهایت آن را داخل روغن داغ به خوبی سرخ کنید تا رنگ طلایی بگیرد. غذای شما حاضر است. نوش جان!
توجه کنید که پس از اتمام کار روغن اضافی سمبوسه را با استفاده از دستمال و یا کاغذ مخصوص گرفته تا چربی غذا کمتر شود.
طرز تهیه سمبوسه مرغ و قارچ به همراه چاشنی بندری آلس پایس را بخوانید!
فوت فن تهیه سمبوسه بوشهری
-
برای تهیه سمبوسه میتوانید به جای خمیر یوفکا از نان لواش استفاده نمایید.
-
در طرز تهیه سمبوسه بوشهری میتوانید گوشت قرمز یا سوسیسی که به صورت خانگی تهیه شده است را جایگزین گوشت مرغ نمایید. گوشت چرخ کرده سرشار از مواد مغذی بوده و با استفاده از آن غذای خوشمزهای خواهید پخت.
-
انواع مواد غذایی خوراکی در تهیه این غذا قابل استفاده است. از جمله این مواد عبارتند از: سبزیجاتی مانند شوید، مرزه، نعنا، ترخون، سیر و پیازچه. همچنین موادی مانند فلفل دلمه، قارچ، سیب زمینی و…
-
در تهیه سمبوسه بهتر است سیب زمینیها را با آب، نمک و روغن آبپز کنید. همچنین میتوانید سیب زمینیها را نگینی و بسیار ریز خرد کنید و پس از اینکه آن را سرخ کردید به همراه مواد دیگر داخل نان یا خمیر بپیچید.
-
اگر میخواهید سمبوسهای که تهیه میکنید اندازه کوچکی داشته باشد، نان یا خمیر را از عرض برش بزنید و در غیر این صورت باید آن را از قسمت طویل برش دهید.
-
به طور کلی برای اینکه بتوانید نان سمبوسه را به صورت مثلثی بپیچید نان باید طول زیاد و عرض بسیار کمتری داشته باشد. بدین منظور ابتدا مقداری از مایه سمبوسه را از ابتدای نان به شکل مثلت ریخته و تا کردن آن را به صورت مثلثی، تا جایی ادامه دهید که به انتهای نان برسید.
-
اگر نان شما کمی حالت خشکی داشت، پیش از پر کردن آن با مایه سمبوسه آن را کمی مرطوب کنید تا نرم شود و در زمان پیچیدن مواد و سرخ کردن، بخاطر خشکی خرد نشود.
-
برای شروع سرخ کردن سمبوسه داخل روغن آن را از بخشی که بیچیده شده است داخل تابه قرار دهید تا بر اثر سرخ شدن از باز شدن خمیر و ریختن مایه سمبوسه جلوگیری نمایید.
-
اگر میخواهید سمبوسه شما سالمتر باشد بهتر است که آن را در فر سرخ و گریل کنید تا از جذب فراوان روغن به غذای خود جلوگیری نمایید.
-
خمیر این غذا با استفاده از آرد، توسط خودتان قابل تهیه است.
تاریخچه سمبوسه
سمبوسه که نام اصلی آن سنبوسه است؛ در بین مردم به این نام جا افتاده است. این خوراک تند با انواع مواد غذایی مانند گوشت، قارچ، ادویهجات، سبزیجات و… قابل تهیه است. بدین صورت که آن را داخل نان و یا خمیر میپیچند. همانطور که میدانید این غذا از جنوب ایران آمده و تاریخچه آن متعلق به شهرهایی نظیر خراسان و بلوچستان است. اما به تدریج در سراسر ایران و سایر کشورها، طبخ این غذای تند و خوشمزه گسترش پیدا کرد. در گذشته برای پخت سمبوسه آن را در آب میپختند اما امروزه آن را در روغن سرخ مینمایند و آن شیوه پخت اولیه که با استفاده از آن آشی به نام جوش پره تهیه میشد، در خراسان و خراسان جنوبی رایج بوده است. با توجه به اینکه سمبوسه با استفاده از خمیر تهیه میگردد، میتوان آن را به نوعی پای (pie) به حساب آورد.
نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید و برای مشاهده انواع دستور پخت با چاشنیهای آلس پایس به اینستاگرام ما سر بزنید.