دستور پخت جوشواره ( جوشپره )
جوشپره یا جوشواره
یکی از غذاهای سنتی جنوب خراسان بخصوص در گناباد، فردوس، سبزوار و قائن می باشد. جوشپره در زبان محلی به معنی از بین بردن غم و غصه می باشد. این غذا به دلیل دشواری در فرآیند طبخ و زمانبر بودن، امروزه بیشتر در مراسمات و جشن ها بصورت گروهی تهیه می شود. جوشپره در دی ماه سال ۱۳۹۹ در فهرست آثار معنوی ایران ثبت شده است.
مواد لازم جهت تهیه مواد میانی جوشپره
لوبیا قرمز | یک پیمانه |
عدس | یک پیمانه |
چاشنی سیر و کره آلس پایس | دو قاشق غذا خوری |
مواد لازم جهت تهیه کشک جوشپره
روغن | به مقدار لازم |
نعنا خشک | دو قاشق چایخوری |
کشک | یک لیتر |
زعفران | به مقدار لازم |
مواد لازم جهت تهیه خمیر جوشپره
آرد گندم | سه پیمانه |
آب | یک پیمانه |
نمک | یک قاشق چایخوری |
دستور پخت جوشپره
⏰ مدت زمان آماده سازی : حدود ۶۰ دقیقه
⏰ مدت زمان پخت : حدود ۴۵ دقیقه
- مرحله اول :ابتدا لوبیا و عدس را در ظرفی پر از آب بر روی شعله قرار دهید تا پخته و آب ظرف کشیده شود.
- مرحله دوم :سپس لوبیا و عدس را چرخ کرده و به آن دو قاشق غذا خوری چاشنی سیر و کره آلس پایس اضافه کنید.
تهیه خمیر جوشپره
- مرحله اول : ابتدا با آرد، آب و مقداری نمک خمیر را درست می کنیم.
- مرحله دوم : اجازه دهید کمی خمیر جا بیوفتد.
- مرحله سوم : خمیر را بر روی سطح صافی پهن کنید و سپس به قطعات مربعی کوچک برش دهید.
- مرحله چهارم: موادی که قبلا چرخ کرده بودیم به اندازه یک بند انگشت داخل خمیر قرار می دهیم.
- مرحله پنجم : سپس خمیر را بخوبی به دور مواد می پیچانیم.
تهیه کشک جوشپره
- مرحله اول : در ظرفی، کمی روغن میریزیم تا داغ شود
- مرحله دوم : نعنا خشک را به تابه اضافه کنید و تفت دهید (دقت کنید نعنا نسوزد)
- مرحله سوم : کشک را نیز اضافه می کنیم و تفت می دهیم. (نباید اجازه دهید روغن بسوزد)
- مرحله چهارم : بعد از اینکه کشک آماده شد زعفران را اضافه کنید.
میزان مصرف:
میزان مصرف پیشنهادی که برای این محصول در نظر گرفته شده است، ۳-۱ گرم در هر کیلوگرم میباشد. با قطعیت میتوان گفت که این محصول از نظر طعمدهی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. این طعمها ضمن پایین بودن دوز مصرفی که دارند، دارای مقاومت بالا در برابر حرارت نیز میباشند.
ما در ماگنولیا مجموعه طعمی متنوعی را در فرم های مایع و پودری برای صنایعی از قبیل شیرینی و شکلات، گوشت، لبنیات، نوشیدنی، اسنک و… تولید کرده و در اختیار شما عزیزان قرار دادهایم.
برای تهیه طعمها و چاشنی های آلس پایس اینجا کلیک کنید.