طرز تهیه مرغ شکم پر خانگی و مناسب مهمانی + ویدیو
مرغ شکم پر یک غذای مجلسی ایرانی است. اصلیت این غذا به شهرهای شمالی کشور برمیگردد و از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار میباشد. این غذا با توجه به مواد به کار رفته در آن از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است. این غذای اصیل به شیوههای مختلف و با مواد گوناگون قابل تهیه است. بنابراین با مجله آشپزی آلس پایس همراه باشید، تا دستور پخت مرغ شکم پر را هم در فر و هم در گاز به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر مجلسی
- مرغ درسته: ۱ عدد
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- سیر: به میزان دلخواه
- سبزیجات معطر خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
- گردو: ۹۰ گرم
- زرشک خیس خوره: ۳ قاشق غذاخوری
- آلوبخارا: ۱۵۰ گرم
- نمک: به میزان لازم
- رب انار: ۱/۲ پیمانه
- سس مایونز: ۱ قاشق غذاخوری
- لیموی تازه: ۱عدد
- آب: ۱ لیوان
- چاشنی بندری آلس پایس
طرز تهیه مرغ شکم پر
در ادامه دستور پخت این مرغ خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله آموزش میدهیم، با ما همراه باشید!
مرحله اول:
در ابتدا شکم مرغ را به خوبی پاک کرده و آن را تمیز بشویید. در پاک کردن مرغ کمی وسواس به خرج دهید تا غذای شما بوی بدی ندهد. اکنون نوبت مزه دار کردن مرغ میباشد. بدین منظور تمام قسمتهای داخلی و خارجی مرغ را با استفاده از چاشنی بندری مزه دار کنید. بنابراین با این روش ساده در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید. زیرا دیگر نیازی به تهیه مواد اولیه و ادویهجات مختلف حتی نمک را نخواهید داشت.
مرحله دوم:
اکنون نوبت تهیه مواد داخل شکم مرغ میباشد. بنابراین داخل ماهیتابه به میزان لازم روغن بریزید و اجازه دهید تا کمی داغ شود. یک عددپیاز بزرگ را خرد کنید و به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی طلایی شود. اگر تمایل دارید میتوانید مقداری سیر رنده شده نیز به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید تا عطر و طعم خوبی به غذای شما دهد.
مرحله سوم:
در بخش بعد از تهیه مرغ شکم پر، به مقدار گفته شده سبزیجات معطر به پیاز داغ اضافه کنید. پس از تفت سبزیجات نوبت اضافه کردن گردوی له شده به مواد میباشد. سپس زرشکی را که از قبل در آب قرار داده و خیس کردهاید را به تابه اضافه کنید. پس از آن آلو بخارا و به مقدار مورد نیاز نمک، به مواد در حال پخت اضافه کنید. در آخر با اضافه کردن رب انار طعم خاص و بی نظیری به مواد خود ببخشید!
مرحله چهارم:
پس از تهیه مواد مرغ شکم پر، به سراغ تهیه سس این غذا برویم. برای این کار ابتدا یک کاسه برداشته و به مقدار گفته شده سس مایونز اضافه کنید. سپس به میزان یک قاشق غذاخوری چاشنی بندری بریزید. برای تهیه سس این غذا باقی رب انار را نیز به ظرف اضافه کنید. در صورت دسترسی به لیموی تازه، مقداری آب لیمو به سس غذا اضافه کنید. در غیر این صورت میتوانید از آبلیموی از قبل تهیه شده استفاده کنید. در نهایت به اندازه یک لیوان آب به آن اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. با استفاده از چاشنی آلس پایس دیگر نیازی به گذاشتن زمان طولانی برای مزه دار کردن مرغ نخواهید داشت. اینگونه دیگر نیازی به استفاده از انواع ادویه به منظور طعم دار کردن مرغ نیست.
مرحله پنجم:
در مرحله آخر شکم مرغ را با مواد تهیه شده به خوبی پر کنید. شکم آن را بدوزید، داخل ظرف فر گذاشته و اطراف مرغ را با استفاده از سبزیجات دلخواه و مورد علاقه خود پر کنید. ما در تهیه این مرغ شکم پر از پیاز، هویج و فلفل دلمهای استفاده کردهایم. در آخر سس تهیه شده را روی مرغ ریخته و آن را به مدت ۲ ساعت داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه بگذارید.
چند نکته در پخت مرغ شکم پر
- به منظور تهیه مرغ شکم پر روی گاز لازم است ابتدا آن را با مواد تهیه شده پر کنید. پس از آن داخل پیاز داغ سرخ شود. سپس با اضافه کردن ۲ لیوان آب اجازه دهید به خوبی بپزد.
- میتوانید با استفاده از رب گوجه فرنگی مقداری سس به طور جداگانه درست کرده و هنگام سرو غذا، بر روی مرغ بریزید. این سس خوشمزه با استفاده از رب گوجه فرنگی، آب، آبلیمو، پیاز و ادویه قابل تهیه میباشد.
- برای پخت بهتر مرغ و مواد داخل آن توصیه میشود که در صورت امکان از مرغ کوچکتری استفاده کرد؛ مرغی که وزن زیادی نداشته باشد.
- برای تهیه سبزیجات معطر به جای استفاده از سبزیجات آماده میتوانید سبزی تازه تهیه کرده و پس از اینکه آنها را به خوبی شستید؛ در اندازه بسیار کوچک خرد کنید. در این صورت مرغ شما با سبزیجات تازه عطر و طعم بهتری خواهد گرفت.
- مواد داخل شکم مرغ کاملا بستگی به سلیقه شما داشته و میتوانید از موادی با طعمهای دلخواه خود برای پر کردن آن استفاده کنید.
- پوست مرغ بهتر است که جدا نشود زیرا با چربیای که در آن وجود دارد، از خشک شدن مرغ شکم پر جلوگیری کرده و به پخت بهتر و سریع تر کمک خواهد کرد.
- سبزی مورد استفاده در تهیه مواد داخل شکم مرغ به طور معمول شامل جعفری، گشنیز، نعنا و تره میباشد.
- برای تهیه مرغ شکم پر در فر میتوانید مرغ را داخل ظرف مخصوص فر و یا ظرف پیرکس گذاشته؛ روی آن را با فویل بپوشانید و روی آن چند سوراخ ایجاد نمایید.
اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که به غذای ترش علاقه دارید، میتوانید ار رب انار و یا حتی دانههای انار در تهیه مواد داخل مرغ شکم پر استفاده کنید. ولی اگر میخواهید غذای شما ملس یا رو به شیرینی باشد به همراه رب انار میتوانید کمی شکر نیز به غذای خود اضافه کنید.
این غذای لذیذ جز غذاهای بخشهای شمالی کشور محسوب میشود و اصلیت آن به شهر مازندران مربوط میباشد. جالب است بدانید که نام دیگر مرغ شکم پر، لَوَنگی میباشد.
برای مشاهده دستور پخت سایر غذاها به اینستاگرام آلس پایس مراجعه کنید و نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.