سمبوسه مرغ و قارچ : طرز تهیه سمبوسه جنوبی‌ با چاشنی بندری آلس پایس

2+
2019/03/12 | 14:16

سمبوسه یا به طور دقیق تر سنبوسه یک خوراکی محبوب ایرانی است که امروزه تقریبا تبدیل به یک غذای جهانی شده است. خاستگاه این فینگر فود بیشتر جنوب و شرق ایران است و از آنجا به همه شهر‌های ایران برده شده است. طرز تهیه سمبوسه بسیار متنوع است و با مواد میانی مختلف می توان آن را طبخ نمود. از انواع سمبوسه می‌توان به سمبوسه گوشت، سمبوسه بندری، سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه سبزیجات، سمبوسه مرغ و … اشاره کرد. اگر می‌خواهید دستور پخت سمبوسه مرغ و قارچ ، و فوت و فن‌های آن را به صورت تصویری بیاموزید جای درستی آمده‌اید، لطفا ادامه مطلب را پی بگیرید.

مواد لازم برای تهیه سمبوسه مرغ

  • پیاز : یک عدد
  • قارچ : یک پیمانه
  • سینه مرغ بدون استخوان : یک عدد
  • فلفل دلمه ای : یک عدد
  • سبزی جعفری : نصف پیمانه
  • نان لواش نرم : به تعداد لازم
  • چاشنی مرغ آلس پایس : ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری به ازای هر کیلوگرم گوشت مرغ

دستور پخت سمبوسه مرغ و قارچ

۱- آماده سازی گوشت مرغ

برای تهیه سمبوسه مرغ ابتدا سینه مرغ را آبپز کرده، سپس آن را رشته رشته یا اصطلاحا ریش ریش کنید.

۲- آماده کردن مواد میانی سمبوسه مرغ

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در ماهیتابه با حرارت ملایم سرخش کنید تا رنگ پیاز ها طلایی شود. سپس یک پیمانه قارچ خرد شده به همراه گوشت سینه مرغ که در مرحله یک آماده نمودید را به آن اضافه کنید.

۳- طعم دار کردن مواد میانی سمبوسه به سبک سمبوسه جنوبی

برای طعم دار کردن مواد میانی سمبوسه مرغ معمولا از فلفل قرمز خشک، رب گوجه فرنگی، زردچوبه، پودر سیر، زیره، گشنیز و.. استفاده می‌کنند. چرا سمبوسه جنوب ایران خیلی خوشمزه و معروف است ؟! چون از ادویه‌های جنوبی مخصوص در طرز تهیه سمبوسه استفاده می‌کنند. ادویه مخصوص جنوبی از کجا بیاوریم؟! نگران نباشید چاشنی بندری آلس پایس چاره ی کار شماست. آلس پایس با ترکیب ادویه های تند، فلفل قرمز، سبزیجات معطر و گیاهان بومی مناطق ساحلی جنوبی ایران یک مرینیت عالی و دوست داشتنی به خونگرمی مردم مناطق جنوب ایران را برایتان خلق نموده است.

مزه دار کردن سمبوسه با چاشنی بندری آلس پایس

بعد از اضافه کردن گوشت مرغ یک قاشق غذا خوری از چاشنی بندری آلس پایس را به مواد میانی اضافه کرده و مخلوط کنید. چند دقیقه‌ای در تابه همه مواد را تفت دهید.

سپس فلفل دلمه خرده شده به همراه نصف پیمانه سبزی جعفری خرد شده را اضافه کرده و با سایر مواد میانی خوب مخلوط کنید و بعد از چند دقیقه تفت دادن اجازه دهید تا مواد میانی سمبوسه خنک شود.

۴- پیچیدن سمبوسه مرغ در نان

شاید برای خیلی از افراد که تا به حال سمبوسه را در خانه تهیه نکرده‌اند پیچیدن مواد میانی سمبوسه مرغ در نان لواش کار دشوار به نظر بیایید اما با روشی که در ادامه به همراه عکس می‌گوییم خواهید دید که پیچیدن نان سمبوسه چقدر ساده و آسان است.

همانطور که بار‌ها دیده‌اید سمبوسه را بیشتر با نان لواش درست می‌کنند اما این روزها سمبوسه را با خمیر یوفکا نیز تهیه می‌کنند.

ابتدا نان لواش را از طول نصف کنید. سپس چند قاشق از مواد میانی را در گوشه نان بریزید و سپس آن را به شکل مثلث در آورده، و همانند تصویر زیر نان را تا کنید.

پیچیدن سمبوسه مرغ در نان لواش

توجه: پیشنهاد می کنیم برای پیچیدن نان سمبوسه حتما از نان لواش نرم استفاده کنید.

۵- گام آخر

اندازه روغن برای سرخ کردن سمبوسه مرغ باید به گونه‌ای باشد که حتما کناره‌های سمبوسه نیز در روغن قرار گیرد. هنگامی که روغن کاملا داغ شد سمبوسه ها را در تابه قرار دهید تا سرخ شوند.

سرخ کردن سنبوسه

در صورتی که رژیم غذایی خاصی را دنبال می کنید و نباید از غذاهای پر کالری استفاده کنید می‌توانید سمبوسه مرغ رژیمی را جایگزین کنید. برای تهیه این نوع سمبوسه، کافیست بعد از پیچیدن سمبوسه ها مقداری روغن روی آن ها بمالید و سپس در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. برای سرخ شدن هر طرف سمبوسه به ۷-۶ دقیقه زمان نیاز است.

سمبوسه های سرخ شده را روی دستمال خشک کن یا دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن آن ها گرفته شود. حتما می دانید که سمبوسه مرغ معمولا با سس قرمز تند سرو می شود.

سمبوسه مرغ و قارچ آلس پایس

سخن آخر اینکه، اگر به دنبال یک میان وعده یا عصرانه خوشمزه به سبک جنوبی ها هستید حتما سمبوسه مرغ و قارچ را با چاشنی بندری آلس پایس تهیه کنید.

اگر برای مهمانی هایتان به دنبال فینگر فود های بیشتری هستید مطالب زیر را از دست ندهید:

۱- طرز تهیه ناگت مرغ آلس پایس

۲- طرز تهیه توپک مرغ آلس پایس

۳- طرز تهیه راتای مرغ آلس پایس

برای مشاهده‌ی سایر دستورالعمل‌های آشپزی می‌توانید به کانال آپارات آلس پایس و صفحه اینستاگرام آلس پایس مراجعه کنید.

2+
2+
8
در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!
ارسال دیدگاه

دیدگاه شما

8 دیدگاه
  • اکرم اکرم
    2019/09/06 | 23:53

    برای اولین بار یه سمبوسه ای درست کردم تو خونه که همه خیلی دوست داشتن البته قبلا با مرغ و قارچ درست نکرده بودم اما چیزی که خیلی خوشمزه تر کردش چاشنی آلس‌پایس بود،مشتاقانه منتظر رسپی های جدیدتون هستم ممنون از زحماتتون 🌷

    • تحریریه آلس پایس تحریریه آلس پایس
      2019/09/07 | 08:46

      ممنون از اظهار لطف و حسن انتخاب شما. به زودی رسپی های جدید انتشار داده میشوند.

      1+
  • mia plays mia plays
    2019/09/06 | 23:40

    گذاشتن سمبوسه ها روی دستمال کاغذی ایده ی جالبی بود
    این و دیروز امتحال کردم

    • تحریریه آلس پایس تحریریه آلس پایس
      2019/09/07 | 08:36

      سمبوسه خیلی روغن داره اگه اینکارو نکنید ممکنه در دراز مدت دچار مشکل بشید.

  • سمیرا سمیرا
    2019/08/21 | 02:10

    سمبوسه مرغ و قارچ با چاشنی بهترین سمبوسه ای بود که خوردم دمتون گرم .

    • تحریریه آلس پایس تحریریه آلس پایس
      2019/08/21 | 13:04

      خوشحالیم که مورد رضایت شما بوده.

  • زری زری
    2019/08/21 | 00:56

    سمبوسه فقط سمبوسه های جنوب . حرف نداره !
    چاشنی بندری آلس پایس را از کجا میشه تهیه کرد ؟

    • تحریریه آلس پایس تحریریه آلس پایس
      2019/08/21 | 12:58

      فعلا امکان خرید اینترنتی از سایت وجود ندارد. لطفا به صفحه اینستاگرام آلس پایس مراجعه کنید و فروشگاه هایِکه محصولات آلس پایس را عرضه میکنند مشاهده کنید