رنگ های طبیعی خوراکی
گرانبهاتر از سلامتی چیزی هست؟
بستنیهای رنگی، انواع کیک با خامههای خوش رنگ و درخشنده و انواع دسر، ژلهها و نوشیدنیهای رنگی همه اینها زیبا، جذاب و پرطرفدار هستند؛ ولی آیا به همان اندازه سالم و ایمن میباشند؟ با کمی تحقیق و مطالعه در مستندات و شواهد علمی به این حقیقت انکارناپذیر دست مییابیم. که منشا اکثر رنگهای سنتتیک مواد نفتی، قطران و ذغال سنگ بوده و میتواند سبب بروز انواع سرطانها مثل سرطان آدرنال، کلیه و مغز و همچنین سندرم بی قراری و بیش فعالی ADHD در کودکان، کاهش مقاومت سیستم دفاعی و ایمنی بدن و متعاقبا آسیب پذیری در مقابل انواع بیماریهای میکروبی و ویروسی و بروز آسم و آلرژی گردد. با این وجود آیا باز هم حاضریم که به قیمت به مخاطره انداختن سلامتی خود و دیگران از رنگهای مصنوعی و سنتتیک موجود در بازار که غالبا به صورت قاچاق وارد میشوند و یا صرفا مخصوص استفاده در کارخانجات و جهت مصارف صتعتی تولید میشوند و فاقد مجوز مصرف در صنوف میباشد؛ استفاده کنیم؟
با کمی تفکر و تحقیق در مورد منشا رنگهای مصنوعی مثل صفارالزعفران، تاتارزین، سان ست یلو، کینولین یلو و… اندک فردیست که پس از پی بردن به عواقب زیان بار این ترکیبات و به علت ارزان بودن از این محصولات استفاده نماید؛ آن هم در شرایطی که در معرض پاندمی ویروسهای خطرناکی چون کرونا قرار گرفتهایم. در مقابل جالب است بدانید که منشا رنگهای طبیعی، پیگمنتهای گیاهی میباشد که حاوی بسیاری از اثرات مفید درمانی نیز میباشد. رنگ طبیعی زرد یا تورمریک که در واقع همان کورکومین بوده و از زردچوبه استخراج میشود؛ خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی داشته و در درمان بسیاری از بیماریهای روماتیسمی، التهابهای پوستی و مفصلی و حتی افزایش ایمنی بدن بسیار موثر است و در برخی از کشورها به عنوان یک دارو در فرم قرصهای ۲۵۰ میلی گرمی قابل دسترسی است.
همچنین رنگ طبیعی سبز کلروفیل که از اسفناج استحصال میگردد و رنگ طبیعی نارنجی که از نوعی فلفل قرمز شیرین به نام پاپریکا استخراج میشود؛ تماما حاوی مواد موثره و درمانی بسیار مفید میباشند. به طور کلی طیف رنگهای خوراکی طبیعی عمدتا از گیاهانی مانند زردچوبه، اسفناج، زرده تخم مرغ، زعفران، پرتقال سرخ، چغندر قند، هویج، انگور قرمز و… استحصال شده و پس از تثبیت، تغلیظ و شفاف سازی آماده مصرف میگردند.
جای بسی افتخار است که به عنوان اولین و بزرگترین تولید کننده ایرانی در زمینه رنگهای طبیعی خوراکی و دارای مجوز مصرف در صنوف توانستهایم سبد کاملی را در اوزان g 50، g 250 وkg 1 مشتمل بر ۱۱ نوع رنگ خوراکی متنوع تولید نماییم. این رنگها بسیار غلیظ بوده و دوز مصرف آنها بنا به سلیقه مصرف کننده بین ۱ تا ۳ گرم در هر کیلوگرم فرآورده غذایی میباشد.
در جال حاضر برندهای رنگ بسیاری در بازار رنگ ایران وجود دارد که متاسفانه اکثریت آنها ماهیت سنتتیک و مصنوعی دارند و فاقد مجوز استفاده در واحدهای صنفی میباشند و این تنها هوشیاری، بیداری و مطالعه ماست؛ که میتواند ما را به سوی انتخاب صحیح سوق دهد.
ارزانی به قیمت بیماری، پرداخت بهای مناسب به قیمت سلامتی!